Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-27@15:39:19 GMT

چرا صادرات ایران به عراق کم شد؟

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۸۸۰۲

چرا صادرات ایران به عراق کم شد؟

عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق می‌گوید فرا رسیدن ماه رمضان و برخی محدودیت‌های داخلی تجاری، عامل اصلی کاهش صادرات ایران به عراق بوده است.

 در شرایطی که عراق در طول سال‌های گذشته همواره یکی از اصلی‌ترین مقاصد صادراتی ایران به حساب آمده و حتی برای مدتی کوتاه به جای چین، اصلی‌ترین مقصد کالاهای ایرانی نیز لقب گرفته است، آمارهای تجاری فروردین ماه نشان می‌دهد که این کشور جایگاه خود در مقاصد تجاری ایران را از دست داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمارهای منتشر شده در نخستین ماه سال جاری، چین همچنان اصلی‌ترین مقصد کالاهای ایرانی به شمار می‌رود و در این مدت، حدود یک میلیارد و 300 میلیون دلار کالا از ایران خریداری کرده است. در رتبه دوم این فهرست اما امارات متحده عربی قرار گرفته که 668 میلیون دلار واردات داشته و پس از آن عراق با 426 میلیون دلار قرار دارد.

با توجه به بحث‌هایی که در سال‌های گذشته درباره بازار عراق وجود داشته، آمارهای جدید این نگرانی را به وجود آورده که شاید ایران در حال از دست دادن یکی از مهم‌ترین بازارهای خود در منطقه است، موضوعی که عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق آن را رد می‌کند.

سید حمید حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در فروردین ماه اساسا شرایط تجاری ایران متفاوت می‌شود. از سویی ما تا نیمه فروردین با تعطیلات سال نو در ایران رو به رو هستیم و از سوی دیگر از نیمه این فروردین، ماه رمضان نیز آغاز شد که چه در ایران و چه در عراق تغییراتی را به وجود می‌آورد.

به گفته وی، اساسا در ماه رمضان، عراق فعالیت‌های تجاری محدودتری دارد و همین موضوع می‌تواند به کاهش آمار صادراتی ایران منجر شده باشد. از سوی دیگر برخی محدودیت‌های داخلی که برای صادرات برخی کالاها وضع شده نیز در این آمار بی تاثیر نبوده است.

عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به تبعات جنگ روسیه و اوکراین، گفت: بخشی از کالاهایی که ما به امارات متحده عربی صادر می‌کنیم، فراورده‌های نفتی و پتروشیمی است که این کالاها پس از جنگ اخیر یک افزایش قیمت را تجربه کرده و شاید همین موضوع در رشد صادرات به امارات متحده عربی تاثیر داشته است.

حسینی خاطرنشان کرد: این آمارها، نگرانی درباره بازار عراق به وجود نمی‌آورد و قطعا با عبور از ماه رمضان و فعال شدن اقتصادهای دو کشور، آمار صادرات ایران به عراق در اردیبهشت و ماه‌های بعدی، بار دیگر افزایش خواهد یافت.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۸۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فولاد چین در تجارت جهانی پررنگ شد

صادرات فزاینده فولاد چین به تنش تجارت جهانی دامن زده است.

به گزارش ایسنا، بزرگترین موج صادرات فولاد چین از زمان اشباع جهانی در اواسط دهه ۲۰۱۰، تنش‌های تجاری در سراسر جهان را شعله ور می‌کند زیرا این فلز به طیف وسیع‌تری از مقاصد می‌رسد.

بزرگترین تولیدکننده جهان در سه ماهه اول حدود ۲۶ میلیون تن صادرات داشته است که ۲۸ درصد بیشتر از سال قبل بود زیرا بحران املاک باعث کاهش تقاضای داخلی شده است. آسیای شرقی همچنان بازار اصلی است اما محموله‌ها به هند، خاورمیانه و آمریکای لاتین در حال افزایش است.

صادرات فزاینده در حال تشدید اصطکاک تجاری در سراسر جهان است. جو بایدن خواستار اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر برخی محصولات فولادی چین شده است. در حالی که ایالات‌متحده فولاد بسیار کمی از بزرگترین اقتصاد آسیا می‌گیرد، این بخشی از یک اقدام گسترده‌تر واشنگتن برای عقب‌نشینی در مقابل چیزی است که می‌گوید ظرفیت مازاد چین در صنایع از فلزات تا انرژی خورشیدی است.

بر اساس گزارش، صادرات فولاد به برزیل در سه ماهه اول نسبت به سال قبل ۲۹ درصد افزایش یافت و صادرات فولاد به کلمبیا و شیلی به ترتیب ۴۶ و ۳۲ درصد افزایش یافت. هر سه کشور اقدامات تجاری را برای مقابله با این افزایش آغاز کرده‌اند یا در حال آماده سازی هستند.

چین از سال ۲۰۱۹ هر سال حدود یک میلیارد تن فولاد تولید می‌کند اما رکود سریع در فعالیت‌های ساختمانی در سال گذشته کارخانه‌ها را با مشکل مواجه کرده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، صادرات فولاد چین به مصر در سه ماهه اول ۹۵ درصد افزایش یافت، در حالی که صادرات فولاد به امارات‌متحده عربی ۸۱ درصد افزایش یافت. این کشور در حال حاضر سومین مقصد بزرگ فولاد چین پس از ویتنام و کره جنوبی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • آغاز ایران‌اکسپو از فردا/ نمایش توانمندی‌های تولیدی و تجاری کشور
  • ۲۱۸ هزار تن کالا از مرز مهران به عراق صادر شد
  • فولاد چین در تجارت جهانی پررنگ شد
  • رشد صادرات گمرکات استان ایلام در یک‌ ماه نخست سال‌ جاری