Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه خبری العین، برخی از بیماران مبتلا به کم خونی در ماه رمضان از روزه داری می‌ترسند؛ چرا که آن‌ها بیشتر ساعات روز را چیزی نمی‌خورند و همین مسئله آن‌ها را نگران می‌کند که شاید بر سلامت آن‌ها تأثیر بگذارد.

اما طبق نظر پزشکان، افرادی که از مشکل کم خونی (آنمی) رنج می‌برند، می‌توانند با خیال راحت روزه بگیرند؛ به شرط آنکه با تغذیه‌ای مناسب از زمان مغرب تا سحر تغذیه‌ای مناسب مصرف کرده و آب و مایعات را برای تأمین انرژی بدن بنوشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکترمجدی نزیه عزمی، رئیس مؤسسه علمی فرهنگ غذایی در مصر به پایگاه خبری «العین الاخباریه» گفت: وعده غذای رمضان برای هر فردی چه مریض باشد و یا در سلامتی کامل به سر ببرد، ۴ وعده است.

تقسیم وعده‌های ماه رمضان برای بیماران کم خونی

این متخصص تغذیه گفت: وعده نخست، افطار مقدماتی است که بلافاصله پس از زمان مغرب ( زمان افطار) مصرف می‌شود و خیلی مختصر و محدود به دو نوع مایعاتی شود که یکی از آن‌ها شیرین بوده و دیگری سوپی گرم باشد.

نزیه عزمی ادامه داد: نیم ساعت پس از آن می‌توانید غذای اصلی را که دومین وعده محسوب می‌شود، مصرف کنید که از متشکل از سه جزء است که سه نیاز اساسی بدن را برآورده می‌کند.

او تصریح کرد: بخش اول کربوهیدرات است که می‌توانید از میان نان، برنج، ماکارونی انتخاب کنید. دومی پروتئین است که می‌توان از میان انواع گوشت‌ها و حبوبات با هدف جبران سلول‌های مرده انتخاب کرد و در آخر، گروهی از ویتامین ها، و مواد معدنی است که می‌توانید آن را از طریق یک بشقاب سالاد آن را به دست آورید.

نزیه عزمی بیان کرد: زمان مصرف وعده سوم، بین وعده دوم و آخرین وعده است که بهتر است میوه‌ای تازه باشد؛ که می‌توان روز به روز، بین میوه و یا شیرین جات آن را تغییر داد.

او افزود: وعده چهارم همان سحری است که می‌توان از باقالی پخته شده استفاده کرد؛ چراکه بخاطر ارزش اشباعی بالا، سبب می‌شود روزه دار بتواند برای مدت طولانی احساس گرسنگی نکند.

این متخصص مصری ادامه داد: بهتر است وعده سحری شامل شیر تخمیر شده باشد؛ چرا که به روند هضم غذا کمک می‌کند و می‌توان ماست و یا آب دوغ را برگزید. آخرین چیزی که خوب است در وعده سحر باشد، کاکائو است؛ زیرا کمک می‌کند تا برای مدتی طولانی عطش نداشته باشیم.

غذا‌های مناسب بیماران کم خونی در رمضان

این متخصص مصری توصیه‌هایی را نیز برای بیماران مبتلا به کم خونی داشت که از جمله آن می‌توان به این موارد اشاره کرد:

۱- جگر: به هر روشی که پخته شده باشد از مهمترین مواد غذایی برای حل مشکل کم خونی است.

۲- سالاد سبزی: این خوراکی تمام مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.

غذا‌های مفید برای مبتلایان به کم خونی

همچنین نهله عبدالوهاب، مشاور در زمینه باکتری، ایمونولوژی و تغذیه در مصر توصیه کرد: افراد به شکل منظم آزمایش‌های خون را انجام دهند و پس از مشورت با پزشک، دارو مصرف کنند.

او مجموعه‌ای از توصیه‌ها را برای بیماران مبتلا به کم خونی در ماه مبارک رمضان بیان کرد که به شرح زیر است:

۱- بیماران مبتلا به کم خونی با خرما افطار کنند؛ چرا که حاوی آهن و مواد معدنی است.

۲- این افراد به وعده‌های غذایی که شامل جگر، اسفناج و جعفری است، اهتمام ورزند؛ چرا که این‌ها حاوی آهن است.

۳- تلاش کنند تا یک وعده کامل غذایی را بخورند که حاوی گوشت‌های غنی از ویتامین ویتامین B۱۲ و فولیک اسید باشد.

۴- بین افطار تا سحر یک مشت آجیل بخورند.

۵- از خوردن چای، قهوه و نوشابه‌های گازدار خودداری کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کم خونی روزه داری ماه رمضان بیماران مبتلا به کم خونی برای بیماران کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۰۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است. تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد، اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

به گزارش خبرآنلاین، ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچک هستند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد، اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی دارو‌ها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) دارو‌ها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی دارو‌های حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این دارو‌ها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

دارو‌های ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می‌شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، دارو‌های ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامید‌ها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری‌های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی دارو‌ها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از دارو‌هایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین ماه رمضان
  • اختتامیه مسابقات فوتسال جام رمضان در هیرمند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • مسابقات جام رمضان تنیس روی میز بانوان در سمنان پایان یافت
  • تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • رکوردزنی «مست عشق» در روز نخست اکران
  • نوشیدن آب هنگام خوردن مفید است یا مضر؟ + فیلم
  • نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان